marți, 4 mai 2010

Shukar Collective a încins atmosfera la Brighton Fringe Festival

Mini-turneul trupei în Marea Britanie, la Londra şi Brighton, a fost organizat de Institutul Cultural Român din Londra în colaborare cu casa de discuri Marine Parade.

Concertul de la Brighton, ce a avut loc în Clubul Concorde 2, a fost recomandat de cotidianul The Guardian drept unul dintre cele mai interesante evenimente ale weekend-ului. Seara a fost deschisă, într-un spaţiu adiacent sălii de concerte, în care fusese în prealabil instalată expoziţia de fotografie "Kombinat" de Şerban Bonciocat, printr-o proiecţie de scurtmetraje româneşti premiate pe plan internaţional.

Sound-ul electro-gypsy al formaţiei Shukar Collective a încins publicul din club, unde cei cinci membri ai trupei - DJ Vasile (Lucian Stan), Dreamdoktor (Dan Handrabur), Ema Deică, VJ Tom Brânduş şi DJ Rolf (Rolf Onoicenco) - au fost invitaţi să cânte, în cadrul Brighton Fringe Festival, alături de staruri electro-pop precum britanicii Adam Freeland, Apparat & Skate DJ Team şi americanul (Thee) Mike B, dar şi alături de DJ-ul româno-britanic Nico de Transilvania.

Evenimentul a avut loc la o zi după ce Shukar Collective, aflat într-un mini-turneu în Anglia, a apărut, ca invitat special, pe scena Clubului Hootananny din Brixton , cartierul londonez în care se află unele dintre cele mai frecventate cluburi electro-pop.

Brighton Fringe Festival este cel mai mare festival artistic dedicat publicului larg din Anglia şi unul dintre cele mai mari din lume, derulând, în trei săptămâni, sute de evenimente care atrag în total peste 150.000 de spectatori. A fost organizat pentru prima oară în 1967 şi s-a dezvoltat continuu de-a lungul anilor.

Şi-a schimbat de mai multe ori numele, din "Fringe" în "Umbrella", apoi în "The Open", pentru ca, începând din 2002, să se numească Brighton Fringe Festival. Ultima denumire face evidentă diferenţa dintre cele două componente ale festivalului: Brighton Festival, o serie de evenimente organizate pe bază de selecţie preliminară, cu ajutorul unor curatori, şi The Fringe, care asigură participarea liberă tuturor celor interesaţi să-şi prezinte producţiile în faţa publicului.

sursa:www.mediafax.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

mishto am fost sint geniali